Onze krachten bundelen

Een toonaangevende eerstelijn in Midden-Brabant organiseren

Jaarverslag

2019

Jaarverslag 2019 - Onze krachten bundelen

Een toonaangevende eerstelijn in Midden-Brabant organiseren

Project persoonsgerichte zorg

Anders Denken, Anders Doen

In 2017 en 2018 heeft onze Zorggroep meegewerkt aan het onderzoeksproject persoonsgerichte zorg van Jane Cramm, associate professor quality of care bij de Erasmus Universiteit Rotterdam. Uit het onderzoek blijkt dat investering in persoonsgerichte zorg loont en goed is voor de patiënt. Er is een positieve samenhang met de tevredenheid over de zorg.

De onderzoeksresultaten werden op 24 mei tijdens een feestelijke en informatieve bijeenkomst gepresenteerd door Sanne Kuipers, onderzoeker bij Erasmus School of Health Policy & Management, en Leonie Tromp, (kader)huisarts en RCH-lid. De resultaten lieten zien dat investeren in persoonsgerichte zorg daadwerkelijk loont.

Persoonsgerichte zorg, die RCH onder de naam “Anders Denken, Anders Doen” verder uitrolt is een methodiek waarvan wordt uitgegaan van de acht dimensies van zorgverlening. Hierdoor wordt breder gekeken naar de patiënt en zijn welzijn.

Bekijk hier het document Anders Denken, Anders Doen waarin het onderzoek persoonsgerichte zorg verder wordt toegelicht. Of lees het volledige evaluatierapport ‘Persoonsgerichte zorg voor patiënten met multimorbiditeit in de huisartsenpraktijk’ door de Erasmus Universiteit Rotterdam.
Op onze website is meer informatie te vinden over persoonsgerichte zorg en vind je tevens de video’s waarin persoonsgerichte zorg nader wordt toegelicht.


In verschillende media is een artikel gepubliceerd over het onderzoek:

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Neem contact op met Moniek Gordijn

05

Deskundigheid

Hoofdstukken